top of page

Over mij

Tijdens mijn middelbare schooljaren ontwikkelde ik al een uitgesproken interesse om later ‘iets met mensen’ te gaan doen. Ik koos voor de richting humane wetenschappen en studeerde nadien orthopedagogie aan de hogeschool. Na het afstuderen ging ik aan de slag als contextbegeleidster binnen de bijzondere jeugdzorg.

 

Tijdens mijn jaren als gezinsbegeleidster werd ik getroffen door de verbindingen die er tussen mensen bestaan en raakte ik meer en meer geboeid door de interacties tussen mensen en het effect hiervan op de zelfbeleving. Ik besloot me bij te scholen als contextueel systeemtherapeut en begon als zelfstandige in bijberoep therapeutisch te werken.

 

In mijn werk sprak de kracht van relaties me zo aan dat ik besloot me hier verder in te verdiepen. Ik kwam in contact met EFT en ontdekte dat deze therapievorm alles omvat waar ik in geloof. De manier van werken sluit nauw aan bij wie ik ben en hoe ik in het leven wil staan; authentiek, nabij en in verbinding met anderen.

EFT toont hoe krachtig emoties kunnen werken en mensen kunnen aanzetten tot verandering, verdieping en verbinding in hun relaties. Zich veilig verbonden voelen met de partner is belangrijk om steviger in de eigen schoenen te kunnen staan en met een grotere zelfzekerheid de buitenwereld tegemoet te treden. Ik wens het ieder individu, elk koppel en elk gezin toe deze verbondenheid te mogen ervaren.

 

Na het volgen van de basistraining en de vervolgopleiding behaalde ik mijn certificering als EFT-therapeute en ben ik me steeds blijven bijscholen om binnen dit therapiemodel te kunnen werken met individuen, gezinnen, trauma, …

 

Opleiding: 

- Bachelor in de Orthopedagogie (HUB)

- 4-jarige opleiding contextuele systeemtherapie (Leren over Leven)

- Basis - en vervolgopleiding EFT (EFT Belgium)

- Gecertifieerd EFT therapeut (ICEEFT)

- Supervisor i.o. (IPRR)

- Aanvullende opleidingen EFT e.a.

 

Ik ben lid van

  • BVRGS - Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling

  • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy

  • ICEEFT – International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy

Opengevouwen handen
bottom of page